Proiectul „Tânărul din Petrodava”, la cea de-a treia ediție

9 August 2018 11:15 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 21-23 septembrie 2018, în municipiul Piatra Neamț, se va desfășura cea de-a treia ediție a proiectului „Tânărul din Petrodava”, desfășurat în acest an sub tema „Tinerii de astăzi – punte între veacuri de credință ortodoxă și neam românesc”.

Proiectul este inițiat și organizat de catre Asociația „Tineretul Ortodox Român”, filiala Piatra Neamț, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și se bucură de sprijinul Protopopiatului Piatra Neamț.

Beneficiarii direcți sunt cei aproximativ 450 de tineri, cu vârste cuprinse între 12 - 30 de ani, din Mitropolia Moldovei si Bucovinei, prin filialele ATOR, cu precădere din organizațiile parohiale ale județului Neamt. Beneficiarii indirecți sunt membrii familiilor tinerilor, biserica, școala și comunitatea.

Activitățile principalele ale evenimentului sunt: Sfânta Liturghie din ziua II și III, conferința pe tema evenimentului, sesiunile de lucru cu tinerii, „Marșul Tinereții” și concluziile evenimentului împodobite de un moment artistic dedicat Centenarului, jocurile sportive și recreative, masa și spectacolul participanților.

Tema propusă prin proiect este desprinsă din tema centrală a anului 2018 - aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române - ca An omagial al Unităţii de credinţă şi de neam şi An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 și dorește să evidențieze necesitatea de a face cunoscută tinerilor importanța celebrării zilei de 1 Decembrie 1918 ca zi Națională a României, Ziua Unitătii și Demnitătii Naționale a Românilor, a martirilor neamului românesc, care de-a lungul veacurilor au luptat pentru înfăptuirea unitații de neam și de credință odata cu curajul lor mărturisitor. (Pr. Nicolae Nicău)

Ultimele din categorie