Protopopiatul Botoșani are noi clerici în slujba Bisericii

19 Octombrie 2021 12:18 Arhiepiscopia Iaşilor

Duminică, 10 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Parohia „Sfântul Ilie” – Icușeni Vale, comuna Vorona, a avut loc numirea noului paroh, în persoana părintelui Anușca Dumitru, de către părintele protoiereu Fercal Petru. De asemenea, sâmbătă, 16 octombrie, la Parohia „Sfânta Varvara” Dragalina, comuna Hlipiceni, a avut loc instalarea noului paroh, pr. Coșorianu Andrei.

Pe 10 octombrie 2021, la Parohia „Sfântul Ilie” – Icușeni Vale, a avut loc instalarea noului paroh, în persoana părintelui Anușca Dumitru, de către părintele protopop Fercal Petru, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în prezența unui sobor de preoți și diaconi. De asemenea, au participat domnul primar Aurel Ștefan, domnul viceprimar Ștefan Frunză și mulți credincioși din parohie.

Biserica cu hramul „Sfântul Ilie” este prima biserică în sat. Piatra de temelie a fost pusă la data de 20 iulie 2001 de către Înaltreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, după care s-a început zidirea locaşului de cult. În anul 2005 a fost înstalat paroh pr. Budeanu Daniel, care a continuat lucrările  de construcţie (tencuieli interioare şi exterioare, finisaje, pictarea locaşului de cult, montarea catapetesmei a  strănilor și a pardoselei). Pictarea Bisericii a început în anul 2007 şi a fost terminată în anul 2008. În anul 2009, la data de 20 septembrie, s-a sfinţit Biserica de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan.

De asemenea, sâmbătă, 16 octombrie 2021, la Parohia „Sfânta Varvara” Dragalina, comuna Hlipiceni, părintele protopop Petru Fercal l-a instalat pe noul paroh al comunității, pr. Coșorianu Andrei.

Acesta a fost hirotonit preot în data de 25 august 2021, în cadrul Sfintei Liturghii săvârșită în „Poiana Prieteniei”, de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,  Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, părintele protopop a dat citire Deciziei de numire a noului preot, îndemnându-l pe noul cleric să slujească cu dragoste, cu responsabilitate și să dea dovadă de jertfelnicie pe tot parcursul misiunii.

Ultimele din categorie