În Protopopiatul Iaşi I a avut loc etapa locală a Concursului Naţional Catehetic

Arhiepiscopia Iaşilor

În Protopopiatul Iaşi I a avut loc etapa locală a Concursului Naţional Catehetic

Între manifestările culturale și educaţionale programate cu prilejul Anului omagial și comemorativ 2024, Sectorul de Învăţământ organizează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la nivelul fiecărui Protopopiat, Concursul Naţional Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”.

În data de 18 aprilie, începând cu ora 15.00, la Biserica „Sfântul Sava” din Iași, a avut loc evaluarea și premierea la nivelul Protopopiatului I Iași a proiectelor participante în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, ediția a XVI-a.

Proiectele catehetice participante au fost prezentate, evaluate și premiate după cum urmează: premiul al III-lea - Parohia „Sfinții Voievozi” Icușeni, cu proiectul intitulat „Hristos – Doctorul sufletelor și al trupurilor”, sub îndrumarea părintelui paroh Marius Valentin Stîngaciu și a prof. Nicoleta Ursache; premiul al II-lea – Parohia „Sfântul Dumitru” Vlădeni, cu proiectul intitulat „În dar ați luat, în dar să dați!”, sub îndrumarea părintelui paroh Cătălin Adumitroaie și a prof. Corina Petronela Timofte și prof. Cristina Iancu - Popa, iar Premiul I a fost acordat proiectului intitulat „Cuvinte, fapte bune și virtuți – remedii tămăduitoare în Hristos”, al Parohiei „Sfântul Ierarh Spiridon”, avându-i coordonatori pe părintele paroh Ciprian Nani și prof. Mihaiela Adriana Nicolau, proiect care va participa la etapa eparhială a concursului din partea Protopopiatului Iași I.

Proiectele au surprins cateheze tematice, precum și aplicarea acestora în comunitatea locală prin derularea unor activități variate. Au avut un impact deosebit în rândul credincioșilor din parohiile participante și nu numai, întrucât au fost mediatizate atât în presa locală cât și pe saiturile specifice.

Comisia de concurs a fost formată din părintele protopop Florin Călugăru – președinte, pr. Vasile Cristian – responsabil cateheză și prof. Coroamă Mihaela, care în urma departajării a oferit diplome și premii. (Pr. Vasile Cristian – responsabil cateheză)

Citește despre: