PS Antonie, Episcop de Bălți, a slujit Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Hadâmbu

Pelerinii au participat în număr mare duminică, 7 august 2022, la Taina Sfântului Maslu oficiată la Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași de către Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, alături de un sobor de preoți.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat în fața noii clopotnițe a străvechiului așezământ monastic de soborul slujitorilor. În dangătul clopotelor, Ierarhul s-a îndreptat către incinta Bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Într-o atmosferă de pace şi de bucurie, PS Părinte Episcop Antonie a slujit Taina Sfântului Maslu cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Oamenii s-au rugat atât pentru sănătatea lor, cât şi pentru cei din familiile lor, închinându-se în locaşurile de închinăciune şi la icoana Sfântului Ioan Botezătorul situată în zidul vechi al mănăstirii. Părintele Ştefan Răzvan Damaschin de la Parohia Drăguşeni, Protopopiatul 3 Iaşi, judeţul Iaşi, a ţinut un cuvânt despre folosul Tainei Sfântului Maslu şi despre minunile icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru slujirea Tainei Sfântului Maslu şi pelerinilor care păşesc cu evalvie în acest aşezământ monastic. Părintele Episcop Antonie a remarcat sprijinul pe care arhimandritul Nicodim îl oferă bisericilor şi oamenilor aflaţi în nevoie de peste Prut. La final, cei prezenți au fost stropiți cu apă sfințită. Părintele Episcop Antonie şi soborul preoţilor s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Credincioşii au plecat la casele lor cu bucurie şi cu mulţumire în suflet pentru că au primit har şi binecuvântare prin rugăciunile arhiereşti înălţate de către Preasfinţitul Antonie şi de preoţii slujitori.

La Praznicul Adormirii Maicii Domnului de pe 15 august 2022, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, iar pe 8 septembrie, la hramul Bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, când va fi sfinţită noua clopotniţă, Sfânta Liturghie va fi săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan. Pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci, Sfânta Liturghie şi slujba Procesiunii „Drumul Crucii” va fi oficiată de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

 

De la același autor

Ultimele din categorie