PS Antonie a slujit la Parohia botoșăneană „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucecea

28 Septembrie 2021 19:09 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Dumincă, 26 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Bucecea, județul Botoșani. La sfârșit, ierarhul a oferit preotului paroh Marian Precob cea de a 24-a candelă aprinsă pentru unitatea poporului român.

Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită pe un podium special amenajat în curtea parohiei de către PS Antonie, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi. Tot duminică, ierarhul a binecuvântat și casa parohială.

La final, părintele paroh Marian Precob a fost hirotesit iconom stavrofor și a primit din partea Episcopului de Bălți cea de a 24-a candelă aprinsă pentru unitatea neamului românesc. Aşa cum obişnuieşte Preasfințitul Părinte Antonie să dăruiască o candelă bisericilor de peste Prut, unde oficiază pentru prima dată Sfânta Liturghie, care să ardă pentru unitatea poporului român, ierarhul a făcut un asemenea dar și Bisericii din Bucecea.              

Totodată, cei care au contribuit la zidirea casei parohiale, au primit distincții de vrednicie, iar primarul orașului, domnul Angel Gheorghiu, a fost distins cu „Crucea Moldavă” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

De la același autor

Ultimele din categorie