PS Damaschin Dorneanul, la Procesiunea „Drumul Crucii” de la Mănăstirea Hadâmbu

12 Septembrie 2022 12:25 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

La Mănăstirea Hadâmbu din comuna Mironeasa, județul Iași, va avea loc miercuri, 14 septembrie 2021, de la ora 10.00, Procesiunea „Drumul Crucii”. Sfânta Liturghie şi slujba procesiunii vor fi săvârşite de către PS Damaschin Dorneanul.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători va începe marţi, 13 septembrie, de la ora 18.00, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului în jurul bisericii monument. De la ora 20.30, se va oficia Taina Sfântului Maslu, iar la miezul nopţii se va sluji Utrenia.

În dimineaţa zilei de 14 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Slujba procesiunii va începe la ora 10.00, la Poarta „Bucuria Crucii” şi va fi săvârşită de către PS Damaschin Dorneanul.

Cele 14 troiţe, ridicate la iniţiativa arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul aşezării monahale, simbolizează opririle Mântuitorului Hristos de la Pretoriu până sus, pe Golgota, unde a fost răstignit pentru întreaga omenire.

De la același autor

Ultimele din categorie