PS Ieronim, Episcopul Daciei Felix, a slujit în cea mai veche biserică ortodoxă din Municipiul Arad

Arhiepiscopia Aradului

PS Ieronim, Episcopul Daciei Felix, a slujit în cea mai veche biserică ortodoxă din Municipiul Arad

    • PS Ieronim în Parohia Arad-Sânnicolau Mic
      PS Ieronim în Parohia Arad-Sânnicolau Mic / Foto: arhiepiscopiaaradului.ro

      PS Ieronim în Parohia Arad-Sânnicolau Mic / Foto: arhiepiscopiaaradului.ro

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, a slujit Sfânta Liturghie în Parohia Arad-Sânnicolau Mic din Protopopiatul Arad.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Paroh Gheorghe Gligor, vicar eparhial, Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Protos. Dr. Nicolae Tang, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad și Arhid. Bogdan Noghiu, inspector pentru protocol instituțional la Centrul Eparhial Arad.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ieronim a vorbit despre faptul că „Biserica ne pune înainte cu adevărat o trilogie a Crucii. Dincolo de pomenirile Sfintei Cruci în zilele de peste an, avem această trilogie a Crucii care precede și succede marea sărbătoare a Înălțării Sfintei Cruci. Duminica de astăzi este o reverberație a acestei sărbători, moment în care ni se spune ce să facem noi după ce am văzut cât de mult a iubit Dumnezeu lumea”.

La finalul Sfintei Liturghii, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Ieronim i-a conferit Părintelui Arhid. Bogdan-Gheorghe Noghiu, distincția eparhială Crucea „Sfântul Sava Brancovici”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Parohiei Sânnicolau Mic, dirijat de Flavius Popescu, cântărețul parohiei.

Între credincioșii prezenți au fost și domnul Iustin Cionca, Președintele Consiliului Județean Arad și domnul Gheorghe Seculici, Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad și membru în Adunarea Națională Bisericească.

La finalul slujbei, artista Paula Hriscu a interpretat câteva pricesne, înălțând spiritual sufletele credincioșilor prezenți la sfânta slujbă.

Citește despre: