PS Macarie, către tineri: „Păziți-vă tinerețea de curentele otrăvitoare ale acestei lumi care pot să vă târască în prăpastia ratărilor și eșecurilor!”

Zilele acestea, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a aflat în vizită pastorală la românii din nordul Danemarcei.

Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit mai multe slujbe în bisericile parohiilor românești din Esbjerg, Horsens și Herning-Ikast, precum și la Mănăstirea Ortodoxă Română „Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț” din Peninsula Iutlanda. Duminică, 2 iunie 2019, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie de hram în biserica parohială din Herning Ikast și a botezat pe prunca Teodora, primul copilaș a unor tineri părinți din comunitate.

Fiind împreună cu cei mici și cu tinerii Centrului de Tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare al Moldovei” (CTSM), Preasfințitul Macarie le-a oferit medalii cu chipul Sfântului Orotitor Ștefan, îndemnându-i:

Păziți-vă tinerețea! Căci de o veți păstra, până la sfârșit o veți avea, mereu fiind înnoiți de Duhul cel Sfânt lucrător în Biserică, iar de o veți pierde, rispind-o pe plăceri, arginți sau putere, vă veți pierde și sufletul! Aceasta înțelegând-o, vă rog pe voi, tinerilor, să vă smulgeți din curentele otrăvitoare ale acestei lumi care pot să vă târască în prăpastia ratărilor și eșecurilor. Întorceți-vă cu hotărâre la Hristos Cel Care este însăși Viața!”.

Ultimele din categorie