„Pui de pernă pentru pui de om”: cadouri de Crăciun pentru copiii cu patologii oncologice

28 Noiembrie 2019 08:27 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada Postului Nașterii Domnului, Asociația „Kids Help Point” derulează campania social-filantropică „Pui de pernă pentru pui de om”, prin care își propune să adune 80 de cadouri pentru copiii cu patologii oncologice de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Iași.

Mai multe informații cu privire la această activitate umanitară ne-a oferit Camelia Onofrei, coordonator campanie: „Ne dorim să ajungem din nou la copiii bolnavi care își petrec sărbătorile în Spitalul «Sfânta Maria» din Iași, pentru ca aceștia să simtă că există cineva care se gândește la ei. Asociația «Kids Help Point», prin Centrul de ajutor pentru copii, desfășoară periodic diverse campanii umanitare cum ar fi: «Zâmbete Anti-cancer», «Stropi de acuarelă la spital», «Cănuța cu bomboane», «Vreau la școală», «Vine teatrul la spital!», «Pregătiți pentru Înviere», «Dovadă de iubire», «Pastel de toamnă la spital» ș.a. Izvorâtă din nevoia unor tineri de a se implica în activități caritabile, asociația contribuie la dezvoltarea comunităților defavorizate din zonele limitrofe ale Iașului și îi sprijină pe copiii care suferă de boli oncologice. Proiectele, implementate împreună cu prieteni și partenerii locali, au scopul de a ajuta persoanele vulnerabile și comunitatea din care fac parte. Anul acesta, ne propunem să oferim minim 80 de cadouri copiilor internați la secția de Oncologie pediatrică, dar și celorlalți pacienți din unitatea medicală. Pentru că toți cunoaștem condițiile de spital, iar perioada petrecută de copii devine una destul de lungă, ne-am gândit să acoperim în primul rând latura funcțională. Principalul obiect din cadou va fi o pernuță de calitate, cu imprimeuri vesele, obiecte de igienă personală, periuță de dinți, pastă, gel dezinfectant, cană, prosop, etc. De asemenea, ne dorim să adăugăm dulciuri de calitate, o jucărie, o carte pentru colorat, un joc interactiv, iar pentru părinții copiilor internați, vom achiziționa detergenți și alte produse consumabile”.

Pentru a putea sprijini campania social-filantropică, puteți face o donație în contul RO43 CECE B000 F5RO N066 5240 deschis la CEC Bank Iași sau cu oricare din produsele menționate. Detalii despre activitate puteți găsi pe www.kidshelppoint.org, pe pagina de facebook „Kids Help Point” sau la numărul de telefon: 0757 480 961.

Ultimele din categorie