Puntea către cătunul Kinyamlewa – o cale de acces către o viață mai ușoară

Nu departe de satul nostru se află un cătun cu câteva căsuțe, Kinyamlewa. Singura cale de acces spre case este o potecă ce traversează un pârâu.

Nu departe de satul nostru se află un cătun cu câteva căsuțe, Kinyamlewa. În acest cătun al Tanzaniei locuiesc familii foarte sărace. Aici se află una dintre casele construite cu ajutorul nostru. Din când în când, mergem să vizităm copiii care din Kinyamlewa, pentru a le duce alimente.

Singura cale de acces spre case era, până acum, pe o potecă ce traversează un pârâu. Pentru noi era dificil să ajungem la ei căci, după cum puteți vedea din imagini, malurile pârâului sunt abrupte și se surpă când plouă. Chiar și în sezonul secetos, când pârâul seacă, oamenii sunt nevoiți să urce poteca mai mult pe brânci. Dacă ne gândim că femeile mai au și un copil în spate și o găleată de 20 de litri de apă pe cap, înțelegem că un lucru în aparență neînsemnat le făcea viața cu mult mai grea decât le era deja.

Vizitându-i, am observat cât de dificilă le este copiilor deplasarea și ne-am gândit că am putea să-i ajutăm să construiască o punte. Am vorbit cu un tâmplar și a construit o punte simplă, dar de mare ajutor.

Pentru că de fiecare dată când îi vedeam aproape toți copiii erau desculți, acum, la cea mai recentă vizită – pe punte! – am dus daruri constând în… papuci de gumă. Purtați atât de către adulți, cât și de către copii, aceștia reprezintă „încălțămintea de bază” pentru sătenii din Kinyamlewa.

Intrați aici, dacă doriți să donați pentru copiii din acest cătun și să sprijiniți activitatea Centrului Misionar Ortodox din Kidamali, Tanzania

 

Citește alte articole despre: ajutor, Tanzania, Ajutor pentru Tanzania, punte, papuci, papuci de guma

Ultimele din categorie