Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Arhiepiscopul Pimen este pe mâinele unor medici specialiști extraordinari”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis prin intermediul Basilica.ro noutățile privind starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen al Sucevei și Rădăuților.

Ierarhul este infectat cu Covid-19 și internat de luni seară la Spitalul „Matei Balș” din Capitală.

„Ultima comunicare medicală legată de evoluția stării de sănătate a Arhiepiscopului Pimen indică o stabilizare progresivă a acesteia și revenirea anumitor rezultate ale analizelor medicale la valorile normale”, a anunțat Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a transmis și un mesaj de apreciere pentru personalul medical implicat ca IPS Pimen să iasă învingător din lupta cu SARS-CoV-2.

„Arhiepiscopul Pimen este nu doar pe mâinele unor medici specialiști extraordinari, cărora le mulțumim în mod constant, ci și în mâna mereu ocrotitoare a lui Dumnezeu, Căruia ne rugăm pentru însănătoșirea sa”, a spus Vasile Bănescu.

Ierarhul s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău, la botez primind numele Vasile. A fost hirotonit ieromonah în anul 1957, ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în 24 ianuarie 1991 şi instalat la Suceava în 3 martie 1991.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie