Rânduiala iertării la Colegiul „Sfântul Nicolae“
În seara Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, numită şi a Lăsatului sec de brânză, membrii Colegiului „Sfântul Nicolae“ au participat la aşa-numita rânduială a iertării, specifică acestei zile dinaintea începerii Postului Mare. Membrii participanţi au cântat, printre altele, Catavasiile Învierii, care vestesc atât de frumos bucuria adusă de Învierea Mântuitorului. Spre această bucurie tindem cu toţii, nu înainte însă de a porni pe drumul anevoios, dar plin de roade bogate al Postului Mare.
La finalul rânduielii în care s-a citit şi întregul Canon al Învierii, cei prezenţi au cântat pe larg Ziua Învierii, cântare care ne îndeamnă „să iertăm toate pentru Înviere“ chiar şi „celor ce ne urăsc pre noi“. Imediat după aceea, luând aminte la mesajul cântării, membrii colegiului au alcătuit o roată a iertării, în care, după ce s-au închinat la sfintele icoane, s-au îmbrăţişat şi şi-au cerut iertare unii altora pentru a începe nevoinţa postului cu gândul şi conştiinţa împăcate.
A urmat o mică agapă frăţească, la care cei prezenţi au discutat despre importanţa postului pentru trup şi pentru suflet, dar şi despre alte rânduieli specifice Postului Mare, precum rânduiala citirii Ceasurilor şi rânduiala Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte Sfinţite, care vor fi săvârşite, de altfel, de către părintele Hrisostom Rădăşanu, cu participarea membrilor comunităţii colegiului, în fiecare zi de miercuri până la marea sărbătoare a Învierii, la Biserica „Sfântul Gheorghe“ - vechea Catedrală Mitropolitană.
Rânduiala iertării a fost pentru cei prezenţi un prilej de comuniune şi de frăţietate, sentimente pe care membrii colegiului încearcă să le fructifice de fiecare dată, mai ales în cadrul unor evenimente de acest fel. (Ionuţ Isopescu, coordonatorul Comisiei Liturgice - Colegiul „Sfântul Nicolae“)