„Recunoștință profesorului meu!”: un nou concurs de creație organizat în cadrul proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”

6 Octombrie 2021 16:30 Educaţie

De Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în 5 octombrie, în cadrul proiectului Spune-mi o poveste pentru suflet s-a lansat un concurs de creație pentru copii, adolescenți și adulți.

Tema ediției este „Recunoștință profesorului meu!”. Participanții sunt invitați să facă exerciții de admirație față de oamenii școlii și să își exprime recunoștința față de aceștia.

Concursul are patru secțiuni: LITERATURĂ, CREAȚIE VIDEO, ARTE PLASTICE, ABILITĂȚI, iar în competiție se pot înscrie atât copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, cât și liceeni și adulți (la unele secțiuni).

La SECȚIUNEA LITERARĂ, participanții vor scrie un text în proză sau în versuri despre un educator care le-a fost model, le-a marcat sau le-a schimbat viața.

Concurenții de la secțiunea de CREAȚIE VIDEO vor realiza un clip de maximum 3 minute, prin care își vor exprima recunoștința față de un profesor.

La ambele secțiuni pot participa copii, liceeni și adulți.

La celelalte secțiuni ale concursului vor participa doar copiii.

La ARTE PLASTICE, ei vor realiza portretul unui profesor drag. Iar la ABILITĂȚI PRACTICE, vor face o felicitare pentru un profesor. În plus, vor scrie un mesaj de mulțumire, adresat acestuia.

Creațiile sunt așteptate până în 23 octombrie, la adresa concursuri.sops@gmail.com.

Mai multe detalii organizatorice despre concurs găsiți în articolul Concursul lunii octombrie: Recunoștință profesorului meu!

Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 octombrie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook  cu același nume.

Spune-mi o poveste pentru suflet este un proiect de educație caracterială prin intermediul poveștilor, inițiat de Ioana Revnic. În cadrul acestui proiect, până în prezent s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești, în țară și în străinătate.

Concursurile Spune-mi o poveste pentru suflet au debutat în luna mai 2020 și au ajuns la cea de-a 15-a ediție. Până în prezent, la acestea au participat peste 1350 de copii din opt țări: România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Franța, Olanda, Belgia și Elveția.

Persoană de contact: Ioana REVNIC, coordonatoarea proiectului Spune-mi o poveste pentru suflet / e-mail: spuneopovestepentrusuflet@gmail.com / telefon 0740938323.

Ultimele din categorie