Nigeria – cel mai cumplit loc de pe pământ în care trăiesc creştinii

1 August 2016 17:46 Religia în lume

În Nigeria mersul la școală sau la biserică ori recunoașterea că ești creștin reprezintă decizii care necesită mult curaj pentru a putea fi puse în practică. La propriu, a purta o Cruce la gât în Nigeria poate fi provocarea vieţii.

Aflată în soarele necruţător al Africii subsahariene, Nigeria este astăzi țara cu cea mai numeroasă populație a continentului african. Numită „Gigantul Africii” datorită numărului de locuitori, dar şi grație economiei care prinde puteri, Nigeria este însă o ţară decimată de război intern – în cea mai mare parte, conflictul fiind unul legat de credinţele religioase.

În Nigeria se găsesc mai mult de 250 de grupuri etnice, cu diferite limbi și obiceiuri. Cele mai mari grupuri etnice sunt Hausa, Yoruba, Igbo și Fulani, reprezentând mai mult de 70% din populație.

Deşi majoritari, creştinii trăiesc o stare de tensiune generală. Instituţiile de protecţie a drepturilor omului arată că Nigeria este cel mai cumplit loc de pe pământ în care trăiesc credincioşii Mântuitorului Iisus Hristos. Studiul Open Doors dat publicităţii la început de august 2016 a dezvăluit faptul că în anul 2015 au fost uciși aproape 2.073 de creștini nigerieni, în ciocniri violente. Cercetătorii au mai afirmat că cifra poate fi chiar și mai mare.

Creșterea alarmantă a violențelor împotriva creștinilor din Nigeria din ultimele luni evidențiază lipsa de libertate religioasă. „Pericolele zilnice la care sunt supuși creştinii sunt cauzate de către gruparea teroristă islamică Boko Haram și de către alte organizații islamice”, a declarat directorul Open Doors USA, dr. David Curry.

Dincolo de statisticele oficiale, în Nigeria mersul la școală sau la biserică ori recunoașterea că ești creștin reprezintă decizii care necesită mult curaj pentru a putea fi puse în practică. La propriu, a purta o Cruce la gât în Nigeria poate fi provocarea vieţii. Cu toate acestea, majoritatea creştinilor nigerieni nu renunţă la credinţa lor şi poartă cu demnitate semul biruinţei de viaţă făcătoare, Crucea!

Ultimele din categorie