Noi arestări în Iran – 25 de creştini vinovaţi „de rugăciune şi cântare în spaţii publice”

10 Octombrie 2016 15:33 Religia în lume

 Fraţii noştri creştini din Orient încă se roagă şi cântă lui Dumnezeu, deşi trăiesc într-o lume ce le este potrivnică. 

Sfântul Ignatie Teoforul, un sirian care a luat cununa muceniciei în Roma secolului al II-lea, a rămas cunoscut istoriei creştine prin cele şapte epistole ale sale. În ele găsim primele relatări legate de cultul creştin. Conform scrierilor, creştinii se rugau şi cântau imne Mântuitorului Hristos.

O mărturie a trăirii vieţii creştine în Orient. Întâmplare sau nu, după 2000 de ani, o altă mărturie ne demonstrează că fraţii noştri creştini din Orient încă se roagă şi cântă lui Dumnezeu, deşi trăiesc într-o lume ce le este potrivnică. 

Conform Christian Post, în Iran, la început de octombrie 2016, mai mulţi creştini au fost arestaţi tocmai pentru faptul că „s-au rugat şi au cântat lui Dumnezeu în spaţiul public”.

Primele arestări au avut loc în oraşul sudic Kerman. Aici, autorităţile au descins în timpul slujbei duminicale într-un paraclis al comunităţii chaldeene răsărite, arestând pe bărbaţii prezenţi. Acuzaţia era adusă de către vecinii imobilului, care au fost deranjaţi de cântarea creştinilor. Arestări au avut loc şi în regiunea Isfahan. Cotidianul american Christian Post scrie că în total au fost aretaţi 25 de creştini, doi dintre aceştia, clerici.

În ciuda împotrivirii oficiale, comunitatea creștină din Iran crește. Agenția de presă ChristianHeadlines.com a publicat, la mijloc de martie 2016, un studiu efectuat în Iran. Concluzia: există o mișcare de convertire la creștinism în marile metropole iraniene, deși Iranul este clasat al cincilea într-un top al ţărilor persecutoare, care folosesc violenţa şi uciderea pentru a discrimina, a intimida şi a alunga pe creştini.

Ultimele din categorie