Pakistan: Un preot împreună cu câțiva creștini sunt acuzați de blasfemie

21 August 2015 11:43 Religia în lume

Aftab Gill, un preot creștin protestant și alți trei creștini din Gujrat, Punjab -  Pakistan, au fost acuzați de blasfemie.

Aftab Gill, un preot creștin protestant și alți trei creștini din Gujrat, Punjab -  Pakistan, au fost acuzați de blasfemie. Aceștia au fost acuzați că au folosit cuvântul „rasool”  („apostol”) considerat blasfemie întrucât termenul este întrebuințat drept un atribut al profetului Mohamed. Unitan Gill, fratele mai mic al pastorului Aftab a fost arestat însă, precum dezvăluie Fides, a reușit să obțină cauțiune.

Potrivit localnicilor creștini, musulmanii s-au înfuriat și plănuiau să incendieze casele și bisericile creștinilor, însă, mulțumită intervenției prompte a poliției, situația nu a degenerat într-o tragedie. Însă, unele familii de creștini încă mai părăsesc zona din motive de siguranță.

Nasir Saeed, susține că „termenul rasool a fost folosit de câteva ori în Biblie ca traducere pentru «apostoli» și «urmăritori» și astfel, creștinii nu aveau nicio intenție de blasfemie sau calomnie”.

Ultimele din categorie