Preot creştin ucis în India, de către o sută de activişti maoişti

12 August 2016 14:58 Religia în lume

„A trecut prin multe bătăi, noi nici nu le ştim pe toate. I-au dat foc la biserică, iar biserica era casa lui, căci nu avea altă casă. Cu toate acestea, duminica ne învăţa să nu judecăm şi să rămânem tari în credinţa noastră în Iisus Hristos.”

Dacă în luna iulie a anului 2016 Occidentul era cutremurat de uciderea părintelui romano- catolic Jacques Hamel, din localitatea franceză Saint-Etienne-du-Rouvrayic şi apoi de înjunghierea preotului belgian Jos Vanderlee, acum a venit timpul Indiei pentru a-şi aduce jertfa sa preoţească.

La început de august 2016, Al Jazeera.com a scris despre sfârşitul tragic al unui cleric creştin din India. Conform celor relatate, preotul Yohan Maraiah din satul Godavari, districtul Lasi, a fost ucis de către un grup de activişti maoişti. Cei o sută de bărbaţi au năvălit în capela în care slujea preotul, omorându-l chiar în faţa clădirii ridicate din propria osteneală. Aşa cum mărturisesc credincioşii, Yohan Maraiah a mai suferit şi alte atacuri, biserica fiind incendiată de mai multe ori: „A trecut prin multe bătăi, noi nici nu le ştim pe toate. I-au dat foc la biserică, iar biserica era casa lui, căci nu avea altă casă. Cu toate acestea, duminica ne învăţa să nu judecăm şi să rămânem tari în credinţa noastră în Iisus Hristos”.

Potrivit rapoartelor poliţiei, cei o sută de militanți maoişti fac parte dintr-o instituţie politică afiliată comunismului din India, care doreşte să răstoarne guvernul prin mijloace violente. Istoria acestei grupări are un trecut sângeros – 150.000 de oameni morți, din anul 1960 și până astăzi.

Ultimele din categorie