Să ne rugăm pentru fratele nostru român răpit în Nigeria

13 Octombrie 2016 12:47 Religia în lume

Luna octombrie a anului 2016 ne aduce o veste tristă. Aşa cum informează Daily Post şi confirmă Ministerul Român al Afacerilor Externe, un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei. Informaţiile oficiale susţin că incidentul a avut loc luni, pe 10 octombrie, şi că familia românului a fost anunţată.

Departe, în inima Africii, un stat mai mult decât altele este măcinat de luptele interminabile dintre numeroasele grupări rebele şi din ce în ce mai slăbitele forţe guvernamentale. Este vorba despre Nigeria, o ţară în care gruparea Boko Haran face legea în adevăratul sens al cuvântului. Victimele sunt creştinii, gruparea amintită susţinând un islam sectar şi radical.

Doar în anul 2015, peste 200 de biserici au fost incendiate, mai multe sate locuite de creştini au fost rase de pe faţa pământului, totul culminând cu atentatul de la Universitatea din Garissa – acolo unde şi-au pierdut viaţa 147 de tineri creştini.

Dacă pentru noi, românii, aceste ştiri nu au fost foarte importante, iată că luna octombrie a anului 2016 ne aduce o veste tristă. Aşa cum informează Daily Post şi confirmă Ministerul Român al Afacerilor Externe, un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei.

Informaţiile oficiale susţin că incidentul a avut loc luni, pe 10 octombrie, şi că familia românului a fost anunţată. „Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român”, a precizat MAE într-un comunicat de presă. Autorităţile nigeriene au confirmat şi ele incidentul armat şi răpirea, precizând că a fost lansată o operaţiune de căutare şi salvare a  ostaticului.

Din motive de securitate, numele românului nu a fost făcut public, urmând ca autorităţile să facă toate eforturile pentru eliberarea sa. Din punct de vedere creştin, drama fratelui nostru român ne confirmă faptul că astăzi, în anul 2016, există răpiri şi robi actuali. Este o realitate a zilelor noastre. Fie că vrem, fie că întoarcem capul, ei suferă! Ce putem face? Petiții și proteste? Nu țin de noi. Dar, putem face un lucru minunat. Ne putem ruga „pentru cei robiţi şi mântuirea lor!”.

Ultimele din categorie