Un alt tip de prigoană în Kentucky: preoților li s-a interzis să predice că homosexualitatea este păcat

13 August 2015 10:40 Religia în lume

Nu a fost atât de mult o alegere pe cât a fost un ordin. 

Preotului David Wells i s-a spus că fie semnează un document mandatat de stat prin care se angajează că nu va spune deținuților că homosexualitatea este un „păcat” ori de nu, Departamentul al Justiției Juvenile din Kentucky îi va revoca prerogativele sale.

„Nu am putut semna acea hârtie”, a spus părintele Wells într-un apel telefonic din casa sa din Kentucky. „Mi-a frânt inima”. Departamentul Kentucky de Justiție Juvenilă i-a revocat prerogativele sale de preot voluntar, încheind astfel 13 ani de slujire pentru deținuții minori de la centrul de detenție juvenilă Warren County.

„Apreciem sincer anii pe care i-ai petrecut și pe care i-ai dedicat slujirii tinerilor din acest centru de detenție ”, i-a scris inspectorul Gene Wade într-o scrisoare lui Wells. „Cu toate acestea, din cauza deciziei, fondată pe convingerile tale religioase, de a nu te supune cerințelor menționate în DJJ POLICY 912, paragraful H, cu privire la tinerii LGBTQI, mă văd nevoit să închei activitatea ta de voluntariat religios”.

Wells a declarat că toți voluntarii din Biserica lor au primit această scrisoare, precum și cei dintr-o Biserică baptistă din comunitățile din apropiere.

Regulamentul Kentucky stipulează clar că voluntarii care lucrează cu tinerii „nu trebuie să folosească în preajma lor un limbaj peiorativ care să transmită părtinire sau ură față de comunitatea LGBTQI. Membrii DJJ, voluntari, interni sau angajați nu trebuie să insinueze sau să le spună tinerilor că sunt anormali, că au un comportament deviant, păcătos, sau că pot sau trebuie să își schimbe orientarea sexuală și identitatea de gen”.

De ani întregi, Wells și echipa sa au slujit și consiliat ca voluntari pe tinerii cu probleme, dintre care mulți au fost victime ale abuzurilor.

„Am stat la masă cu un tânăr de 16 ani care plângea și suferea din cauza vieții pe care o ducea”, a declarat Wells. „Fusese abuzat când era mic și a apelat la droguri și alcool pentru a răzbi. Voia doar să știe că mai există speranță pentru el”. „Ne-au spus că nu putem învăța oamenii că homosexualitatea este un păcat și punct”, mi-a spus Wells. „Nu am fi avut voie să citim versete din Biblie care abordau probleme ce țin de orientarea sexuală”.

Mat Staver, reprezentantul lui Wells, și fondatorul Liberty Counsel a declarat că această interdicție asupra consilierii biblice este o discriminare religioasă.

Ultimele din categorie