Revedere de 10 ani la Seminarul Teologic din Iași

21 Iunie 2022 07:59 Arhiepiscopia Iaşilor

În data de 16 iunie 2022 a avut loc revederea absolvenților promoției 2008-2012 a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, aceasta fiind a 12-a promoție a școlii din dealul Copoului, care s-a remarcat în perioada anilor de școală prin purtarea faimei școlii teologice ieșene în cadrul multor olimpiade și concursuri școlare și corale.

Cea de-a 10-a aniversare de la absolvire a început, conform tradiției, în capela „Sfinții Împărați Constantin și Elena” prin săvârșirea Sfântei Liturghii de către un sobor de preoți și diaconi, colegi de promoție. La final a avut loc slujba de pomenire a părintelui arhimandrit Iustin Pârvu.     

Festivitatea a continuat slujba de Te-Deum oficiată de pr. prof. Gabriel Cătălin Coroamă, dimpreună cu părinții profesori și părinții absolvenți.

Momentele festive au avut loc în incinta seminarului, prin luarea cuvântului de către fiecare diriginte și profesori. „Punctul culminant” al întrunirii a continuat prin strigarea catalogului de către diriginți pr. prof. Gabriel Cătălin Coroamă, prof. Doina Bălan, și  prof. Manuela-Ramona Anuței, iar fiecare dintre cei prezenți a relatat în câteva cuvinte realizările din cei 10 ani de după absolvire, dar și povești din timpul celor 4 ani de studiu.

Este de precizat că promoția 2012 are un spectru generos de absolvenți în vaste domenii precum: teologie, justiție, poliție, inginerie, educație, artă, medicină. În cele din urmă, participanții au vizionat câteva fotografii și imagini video din perioada de liceu depanând apoi amintiri.

Deși unii dintre colegi și profesori au lipsit, cei prezenți și-au exprimat speranța de a se revederea cu bine și la împlinirea a 20 de ani de la terminarea liceului. (Artemie Ixari)

Ultimele din categorie