Revederea promoției 2012 a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacobˮ Dorohoi

28 Iulie 2022 20:49 Arhiepiscopia Iaşilor

Absolvenții promoției 2008-2012 ai Seminarului din Dorohoi s-au reîntâlnit luni, 25 iulie 2022, după 10 ani de la finalizarea studiilor liceale. Întâlnirea a debutat în sala de festivități cu oficierea slujbei de Te Deum pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile acordate pe parcursul celor 10 ani care au trecut de la încheierea studiilor seminariale.

De asemenea, în cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii, profesorii și elevii seminarului care au trecut în veșnicie, părintele profesor Constantin Muha, directorul școlii la vremea aceea, și părintele profesor Vasile Cojocaru.

Absolvenții, împreună cu familiile lor și însoțiți de cadrele didactice s-au deplasat spre sala de clasă unde au învățat, aici au răspuns prezent la strigarea catalogului și-au prezentat realizările din ultimii 10 ani, depănând amintiri din anii de seminar. Cadrele didactice au fost încântate de cele auzite și au adresat câteva cuvinte, felicitându-i că nu au uitat de acei frumoși ani.

Acestă promoție au avut-o ca dirigintă pe prof. Cristina Ionela Ignat, care a fost ca o mamă pentru fiecare elev, atât pe parcursul anilor de studiu, cât și după absolvirea seminarului. Dintre absolvenți, o parte slujesc Biserica ca profesori de religie și cântăreți bisericești, unii și-a ales o carieră în poliție sau jandarmerie, iar o altă parte au plecat în afara granițelor țării, toți oameni de nădejde atât pentru Biserică, cât și pentru patrie.

Părintele Director Constantin Muha a fost evocat de către absolvenți si profesori, fiecare amintindu-și cu drag de vocea sa cristalină, de chipul său blând și de sfatul părintesc. Părintele continuă să fie un model pentru fiecare absolvent, numele acestuia contopindu-se cu cel al seminarului.

Absolvenții au fost apoi la mormântul părintelui director unde s-a săvârșit un Trisaghion și a fost aprinsă o candelă. Spre seară, absolvenții au luat cina împreună cu profesorii lor. Revederea a fost plină de emoție, s-au împărtășit gânduri frumoase și planuri de viitor, aștepând cu nerăbdare următoarea reîntâlnire. Mulțumim Bunului Dumnezeu, tuturor celor care au făcut posibilă această revedere și cadrelor didactice participante. (prof. Ionuț-Viorel Pușcașu, promoția 2012)

Ultimele din categorie