Românii votează și astăzi pentru clarificarea constituțională a definiției căsătoriei

Social

Românii votează și astăzi pentru clarificarea constituțională a definiției căsătoriei

    • Românii votează și astăzi pentru clarificarea constituțională a definiției căsătoriei
      Foto: Raluca Ene

      Foto: Raluca Ene

Românii votează sâmbătă şi duminică la Referendum pentru clarificarea textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze: „uniunea liber consimţită între soţi”, cu formularea clară şi precisă: „uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Cetățenii își pot exprima votul și astăzi, între orele 07-21. Cei care participă la referendumul național au dreptul să se pronunțe prin „DA” sau „NU” la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată marţi, 11 septembrie 2018, în plenul Senatului.

Demersuri privind modificarea Constituției în ceea ce privește definirea clară a noțiunii de familie au fost făcute începând cu anul 2015.

La finalul lunii noiembrie a aceluiaşi an, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, din Constituţie, cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Sursa: basilica.ro