Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii în Mitropolia Moldovei și Bucovinei
De sărbătoarea Izvorului Tămăduirii mai multe lăcașuri de închinăciune își serbează hramul
Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din cartierul ieșean CUG II își sărbătorește astăzi hramul. Lucrările la acest sfânt lăcaș au început în anul 1997, iar în prezent sfintele slujbe se oficiază la demisol. Programul liturgic a început aseară, odată cu Vecernia unită cu Litia, oficiate de pr. Vilie Doroșincă, protoiereu al Protopopiatului Iași 2, alături de un sobor de preoți. Credincioșii care s-au rugat alături de preoții slujitori au primit la final litie, dar și pachete cu alimente. Astăzi vor fi oficiate slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și slujba Aghezmei mici. După cum ne-a relatat pr. paroh Constantin Stoian, la slujbele dedicate hramului Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ participă sute de credincioși din tot orașul Iași.
Astăzi va fi sărbătoare și la Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Botoșani. Încă de ieri, botoșănenii se pot închina la părticele din moaștele a 15 sfinți, aduse de la Catedrala mitropolitană din Iași cu prilejul hramului.
Tot în această zi își va serba hramul Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din parohia Humuleștii Noi (Tg. Neamț). Lucrările de construcție la acest sfânt lăcaș au început în 1971, iar după patru ani biserica a fost sfințită.
Mănăstirea Bistrița din județul Neamț își sărbătorește și ea cel de-al doilea hram. Programul liturgic a început aseară cu slujba Privegherii și va continua astăzi cu Sfânta Liturghie, sfințirea apei și tradiționalul pelerinaj cu icoana Sfintei Ana în jurul bisericii.
Biserica „Sf. Nicolae“ din curtea Spitalului Vechi - Suceava își sărbătorește astăzi al doilea hram, „Izvorul Tămăduirii“. Aseară a fost oficiată slujba Privegherii de către un sobor de preoți, iar azi Sfânta Liturghie va fi urmată de oficierea Sfântului Maslu. Sfântul lăcaș adăpostește racla cu moaște de la 70 de sfinți, precum și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
Mănăstirea Bujoreni din județul Vaslui este, de asemenea, în sărbătoare de Izvorul Tămăduirii. Prima atestare documentară a acestui așezământ monahal este la 27 martie 1602. În urma Decretului din 1959, mănăstirea a fost închisă, fiind reînființată în anul 1993, prin grija vrednicului de pomenire episcop Ioachim Mareș.