Sărbătoarea Naşterii Domnului, la Săvineşti

Arhiepiscopia Iaşilor

Sărbătoarea Naşterii Domnului, la Săvineşti

    • Sărbătoarea Naşterii Domnului, la Săvineşti
      Sărbătoarea Naşterii Domnului, la Săvineşti

      Sărbătoarea Naşterii Domnului, la Săvineşti

Ziua de 25 decembrie – Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, a adunat în Biserica ”Sfinții Voievozi” Săvinești, județul Neamț, numeroși credincioși, dornici să participe la Sfânta Liturghie și să împărtășească împreună bucuria Nașterii Domnului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele paroh Petru Munteanu, însoțit de ierodiaconul Calinic Savin de la Arhiepiscopia Constanței și părintele Ioan Mihai Măriuța din cadrul parohiei „Sf. Ilie Tesviteanul” din localitatea Bor, Valea Timocului din Serbia. După citirea pericopei Evanghelice de către ierodiaconul Calinic, părintele Petru Munteanu a dat citirii Scrisoarea pastorală la sărbătoarea Naşterii Domnului a Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. În finalul slujbei, părintele paroh Petru Munteanu, a vorbit despre sărbătoarea Nașterii Domnului și despre comunitatea săvineșteană ca o mare familie creștină și a îndemnat la ospitalitate, ca punte de legătură între enoriași și oaspeți, dar și ca ocazie de a ne bucura de prezența celor de lângă noi. Ca în fiecare an, o parte dintre copiii asistați de către Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, sub îndrumarea Mihaelei Bulai, au adus cu vocile lor cristaline, și în această zi de sărbătoare,  vestea minunată a nașterii lui Iisus. La finalul recitalului de colinde, Moș Crăciun i-a răsplătit cu daruri, pe cei mici, iar cei mari au primit fructe și dulciuri, din partea parohiei.

Campania „Fii Moș Crăciun", la final

În prima zi de Crăciun s-a încheiat și campania „Fii Moș Crăciun pentru un copil” inițiată de Parohia „Sfinții Voievozi”, care a adus zâmbete pe fețele a peste două sute de copii, prin generozitatea născută din credința enoriașilor. Astfel, în Ajun de Moș Crăciun câțiva voluntari ai parohiei au împărțit peste 180 de pachete familiilor monoparentale, copiilor, dar și bătrânilor rămași singuri. Slujba oficiată la sărbătoarea Nașterii Domnului a adus lumină pe chipurile celor prezenți care au plecat spre casele lor cu gândul că „Sărbătoarea Naşterii Domnului este ziua păcii, a refacerii legăturii între noi şi Dumnezeu, între noi şi semenii noştri, între puterile sufleteşti ale fiecăruia“ (IPS Teofan). (Brîndușa Dediu)

 

Citește despre: