Schimb de experiență între tinerii români din SUA și studenții ASCOR Iași

28 Iulie 2022 20:29 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 28 iulie–3 august 2022 are loc un schimb de experiență între tinerii români din Statele Unite ale Americii, membri ai Asociației ROYA (Romanian Orthodox Youth of the Americas) și tinerii din ASCOR Iași, alături de colegii lor din ATOR și Studenți pentru Viață din Iași.

După ce membrii ROYA au participat la Tabăra Internațională de la Mănăstirea Oașa (18-27 iulie 2022), au plecat însoțiți de studenții din ASCOR Iași într-un traseu prin Transilvania, Neamț și Iași, urmând ca ultimul popas să aibă loc în Bucovina, la Mănăstirea Putna.

Gândul acestui schimb de experiență este de a cultiva relațiile de prietenie între tinerii români ce locuiesc în Statele Unite și cei din România, uniți fiind de aceeași credință, aceeași limbă, aceleași valori și aceeași dorință de implicare în societate, prin intermediul voluntariatului.  Relațiile dintre tinerii din România și cei din diaspora au fost construite în timp, un moment de apogeu fiind atins prin Serbarea și Congresul Studențesc Aniversar de la Mănăstirea Putna, din 14-16 august 2021. Idealul împărtășit de tinerii din ASCOR Iași, ROYA și participanții la Serbarea de la Putna din anul 2021 reprezintă o continuare a idealului generației lui Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ciprian Porumbescu și a altor tineri care au înțeles necesitatea unei unități culturale, „în cuget și-n simțiri”.

În cadrul acestui schimb de experiență, tinerii din ROYA au adresat o invitație studenților din ASCOR, ATOR și SPV Iași pentru a vizita comunitățile românești din Statele Unite, precum și pentru a participa la o serie de evenimente organizate peste ocean.

Citește alte articole despre: ASCOR Iași, schimb de experiență, ROYA

Ultimele din categorie