Seară duhovnicească dedicată postului, la Parohia Văratec

Arhiepiscopia Iaşilor

Seară duhovnicească dedicată postului, la Parohia Văratec

    • Seară duhovnicească dedicată postului, la Parohia Văratec
      Seară duhovnicească dedicată postului, la Parohia Văratec

      Seară duhovnicească dedicată postului, la Parohia Văratec

În Duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, enoriașii Parohiei „Sfânta Varvara” din Văratec, Protopopiatul Târgu Neamț, au participat la seara duhovnicească intitulată: „Hrană și post în ortodoxie”.

Parohia Văratec a organizat duminica trecută o seară duhovnicească cu tema „Hrană și post în ortodoxie” susținută de părintele Neculai Axentioi, protopop de Târgu Neamț.

Seara a început cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de 7 slujitori, sub protia pr. protopop Neculai Axentioi și a fost prezentă și familia prof. Acad. Corneliu Cotea.

Pornind de la lucrarea intitulată „Scara” a Sfântului Ioan Scărarul, pr. Neculai Axentioi a subliniat importanța cultivării și dobândirii virtuților creștine în viața fiecărui credincios, apoi a prezentat tema, aducând înaintea credincioșilor o bogată și minuțios aleasă cercetare a învățăturii Sfinților Părinți ai Bisericii despre post și hrana postului.

Informațiile teologice prezentate de părintele protopop, atent argumentate și susținute de o bogată bibliografie, și-au atins menirea, aducând atât lămuriri acolo unde acestea erau cerute, cât și învățături noi, acolo unde acestea erau căutate.

Una dintre multele învățături împărtășite de el, care s-a așezat temeinic în inima și mintea ascultătorilor a fost aceea că „dacă prin nepostire Adam a fost izgonit din Rai, prin postire, credinciosul poate redobândi ceea ce a pierdut”.

Seara duhovnicească s-a încheiat cu o agapă creștinească oferită de bunii creștini ai Bisericii „Sfânta Varvara” din Văratec.

(Anca Ionela Ipate, profesor de religie)

Citește despre: