Şedinţa anuală a Adunării eparhiale a Episcopiei Huşilor

10 Februarie 2020 21:46 Constantin Ciofu Episcopia Huşilor

În sala de şedinţe a Protopopiatului Huşi a avut loc sâmbătă, 8 februarie 2020, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şedinţa anuală a Adunării eparhiale a Episcopiei Huşilor.

Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată de Ierarhul Huşilor în Catedrala Episcopală din Huşi. Soborul slujitorilor a fost alcătuit din părinţii consilieri eparhiali, părinţii protopopi şi membrii clerici ai Adunării Eparhiale, după cum se arată pe site-ul Eparhiei Huşilor. În cuvântul de deschidere, Părintele Episcop Ignatie, pornind de la menţiunea din Faptele Apostolilor (19, 11): «Dumnezeu făcea, prin mâinile lui Pavel, minuni nemaiîntâlnite», a făcut referire la modul în care fiecare membru al Bisericii este chemat ca, prin activitatea sa, să dea mărturia prezenţei şi lucrării lui Dumnezeu în lume: “Noi aşa ne propunem, toţi cei ce suntem slujitorii lui Dumnezeu, toţi cei ce facem parte din Biserică, ca prin mâinile noastre să lucreze în chip minunat Dumnezeu. Fiecare, unde suntem, în responsabilităţile pe care le avem, ar fi extraordinar ca, prin ceea ce facem, să fim mâinile prin care lucrează Dumnezeu. Atunci când ne propunem să facem ceva, avem un principiu extras tot din Sfânta Scriptură: «Când lucrăm, lucrăm ca pentru Dumnezeu, nu ca să ne vadă oamenii». În general, când esti dominat de anumite patimi sau defecte, faci lucrurile din interes meschin şi nu esti sincer, chiar sabotezi pe celălalt”.

De asemenea, Preasfinţia Sa a mulţumit membrilor adunării pentru sprijinul acordat proiectelor Episcopiei Huşilor, insistând asupra nevoii de a dezvolta mai mult activităţile social-filantropice, culturale şi pentru tineret. A urmat prezentarea rapoartelor de activitate ale Sectoarelor Centrului Eparhial Huşi şi aprobarea lor de membrii Adunării Eparhiale. Au luat cuvântul şi membrii laici, menţionând maniera în care s-au implicat în viaţa Bisericii în anul ce a trecut şi reiterând totodată sprijinul lor în ceea ce priveşte dezvoltarea şi intensificarea activităţilor derulate în cadrul Eparhiei. După sedinţă, Părintele Episcop Ignatie, însoţit de membrii Adunării Eparhiale, a sfinţit Casa monahală "Inochentie Episcopul (1752-1782)" din incinta Mănăstirii "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" a Centrului eparhial Huşi.

Citește alte articole despre: Adunarea eparhială, Huși, credinţa, slujire, slujitori, PS Ignatie

De la același autor

Ultimele din categorie