Ședință lunară în cadrul Protopopiatului Iași I

13 Martie 2023 16:08 Arhiepiscopia Iaşilor

În cursul zilei de luni, la sediul Centrului de conferințe Agora, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-a desfășurat consfătuirea lunară cu preoții din Protopopiatul Iași I.

În prima parte a ședinței a fost  supus dezbaterii referatul: Prelungiri bizantine în poezia românească: imnografia lui Ioan Alexandru, prezentată de Pr. Bogdan Anistoaroei, profesor de limba și literatura  română la Seminarul Teologic „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași și preot paroh la parohia Stejarii, comuna Țigănași.

După sesiunea de întrebări și discuții în care s-au evidențiat anumite aspecte ale temei prezentate, a urmat o activitate de informare a preoților cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, publicate în Monitorul Oficial, prezentată de către pr. diacon Mădălin Păsărin, ostenitor la Centrul Eparhial Iași la Departamentul SSM/PSI‑SU/GDPR al Arhiepiscopiei Iașilor.

De asemenea, la ședință au fost prezenți și Marinel Talpeș, manager al Spitalului Providența, care a făcut o prezentare a serviciilor medicale oferite de Unitatea medicală, precum și doi ostenitori de la Sectorul Misiune al Centrului Eparhial – Departamentul Pro Vita, care au prezentat informații legate de organizarea Marșului pentru Viață care va avea loc pe data de 25 martie 2023, începând cu ora 14.00.

În a doua parte a ședinței, pr. prof. Viorel Sava de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași a răspuns câtorva întrebări cu tematică liturgică, adresate de părinții participanți și au fost prezentate spre luare la cunoștință și ducere la îndeplinire câteva probleme ce țin de buna desfășurare a activității la parohii, dintre care amintim: Colecta pentru FCM și Colecta pentru Sinistrații din urma cutremurului din Turcia și Siria și finalizarea programării sfințirilor și resfințirilor pentru anul 2023.

Ultimele din categorie