Seminar pentru voluntarii Taberei din Pridvorul Satului, la Mănăstirea Bucium

Arhiepiscopia Iaşilor

Seminar pentru voluntarii Taberei din Pridvorul Satului, la Mănăstirea Bucium

Sâmbătă, 25 mai, la Mănăstirea Bucium a avut loc seminarul de formare pentru voluntarii din cadrul proiectului „Tabăra din pridvorul satului”, organizat de Sectorul Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor prin Departamentul Misiune pentru Tineret.

Cele 17 echipe de voluntari au participat la Sfânta Liturghie urmată de ședințe de organizare, ateliere de lucru și jocuri practice pentru momentele de pauză, vânătoarea de comori și jocurile olimpice din cele 120 de tabere din această vară.

Părintele Mihail Siminciuc, coordonatorul acestui proiect, a amintit voluntarilor că în această vară, pe lângă organizarea taberelor, aceștia trebuie să pregătească și creșterea duhovnicească a fiecăruia dintre ei. Părintele a subliniat că rostul proiectului „Tabăra din pridvorul satului” nu este acela de a oferi trei zile de distracție și destindere pentru participanți, ci crearea unui mediu în care tinerii să își dorească să schimbe în bine ceva din viața lor:

„Tabăra este o șansă a noastră, a organizatorilor, a Bisericii de a ajunge la 13.000 de tineri, de a lucra direct cu ei și de a ne pune amprenta în viața lor într-un mod frumos. Nu este de ajuns să dezvoltăm niște activități ci trebuie să le arătăm tinerilor dragostea noastră, bucuria de a-i întâlni și dorința ca ei să își depășească condiția. Proiectul nostru trebuie să creeze cadrul în care tinerii simt că sunt apreciați, că sunt valoroși și că prin muncă și credință pot avea o viață frumoasă și curată.”

Anul acesta, cei 300 de voluntari care vor oferi trei zile de bucurie și prilej de creștere duhovnicească pentru cei 13.000 de copii și tineri beneficiari ai proiectului vin din partea unor asociații de tineret din Arhiepiscopia Iaşilor:

- ATOR Iași

- ASCOR Iași

- Prietenii Sfinților Trei Ierarhi

- ATOR Pașcani

- ATOR Ruginoasa

- ATOR Pipirig

- Asociația Studenți pentru Viață

- Departamentul Minorități

Deși tot anul sunt implicați în diverse proiecte, desfășurate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și sub supravegherea Departamentului Misiune pentru Tineret, ei au ales să își dedice și vara faptelor bune pentru aproapele lor.

Ce va rămâne în urma lor? Preoții parohi care găzduiesc taberele spun că se vede o dinamizare a vieții duhovnicești în parohie. Copiii și tinerii își doresc să facă activități de voluntariat, pentru că văd un model în echipele taberelor.

În următoarele trei săptămâni voluntarii sunt pe ultima sută de metri cu organizarea, până la prima tabără. Ei vor mai avea ședințe, întâlniri de lucru și își vor pregăti toate bagajele pentru a pleca în aventura verii, pentru ei și pentru copiii din satele Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește despre: