Sesiune de informare Erasmus+ și Etwinning la Seminarul Teologic din Dorohoi

6 Februarie 2020 15:16 Educaţie

Vineri, 31 ianuarie 2020, la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, a avut loc o activitate de informare, promovare și diseminare a proiectelor Erasmus+ și Etwinning, cu participarea reprezentanților seminariilor teologice din Arhiepiscopia Iașilor.

Erasmus+ și Etwinning sunt programe care au scopul de a moderniza educația și formarea profesională. De asemenea, oferă dezvoltarea competențelor pe trei domenii: cunoștințe, abilități și atitudini, facilitând schimbul de experiențe cu persoane având interese similare din alte țări.

Evenimentul s-a adresat celor interesați de oportunitățile oferite de programele Erasmus+ și Etwinning, având dorința de implicare în activitățile de învățare și de a vorbi lumii întregi despre implicare, schimbare și comunitate.

În prima parte a zilei, a avut loc un training de informare Etwinning și oportunități de finanțare Erasmus+, coordonat de prof. dr. Rodica Mighiu, inspector Proiecte Europene la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. În cea de-a doua parte a zilei, prof. Gianina Butescu a prezentat modul în care sunt implementate proiectele europene Erasmus+ și Etwinning la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi.

„Prin activitățile desfășurate în cadrul proiectelor Erasmus+ ne-am reinventat ca școală, deoarece au un puternic impact asupra tinerilor, susținând procesul de modernizare al acestei unități de învățământ”, a declarat prof. Gianina Butescu.

Întâlnirea s-a dovedit deosebit de interesantă, interactivă și constructivă ce merită dezvoltată și promovată în procesul instructiv-educativ.

Este un tip de educație care elimină stresul, completează instruirea teoretică prin activități care stârnesc curiozitatea și dezvoltă dorința de cunoaștere. John Ruskin afirma: „Îndrăzneşte să visezi şi vei ajunge asemenea viselor tale. Viziunea ta este promisiunea pe care o faci lumii cu privire la ce vei dezvălui în cele din urmă despre tine”. (prof. Gianina Butescu, prof. Cristina Ignat, Anamaria Dorohoncianu)

Ultimele din categorie