Sfânta Lumină a fost adusă şi în Arhiepiscopia Râmnicului
La Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, pe un podium amenajat în aer liber, în noaptea de 19 spre 20 aprilie 2014, slujba de Înviere a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi al Catedralei arhiepiscopale.
Răspunsurile la strană au fost date de către Corala “Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei arhiepiscopale, condusă de prof. Marian Cristi Stroe.
În cadrul slujbei de Înviere, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a rostit un cuvânt făcând referire la Învierea Mântuitorului din morţi dar şi la învierea noastră.
Slujba de Înviere este unul dintre cele mai aşteptate momente pentru toţi oamenii, Învierea lui Hristos fiind temelia credinţei noastre. De Înviere credincioşii vin cu toţii la Sfânta Biserică pentru a lua Lumină din Lumina lui Hristos. Anul acesta, credincioşii vâlceni au avut marea bucurie de a primi lumină din Lumina Sfântă care se aprinde în fiecare an, de Paşte, la Mormântul Domnului nostru Iisus de la Ierusalim.
La această sfântă slujbă săvârşită în faţa Catedralei arhiepiscopale au participat numeroşi credincioşi din municipiul Râmnicu Vâlcea şi din împrejurimi, precum şi reprezentanţi ai oficialităţilor de stat locale şi centrale.
Şi anul acesta Sfânta Lumină a fost adusă şi în Arhiepiscopia Râmnicului spre binecuvântarea şi bucuria sufletească a credincioşilor vâlceni.
Lumina Sfântă a fost oferită în deschiderea slujbei de Înviere, la ora 24.00, de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala arhiepiscopală “Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea. Sfânta Lumină a fost trimisă şi la parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului.
Sărbătoarea Învierii Mântuitorului a continuat cu oficierea în Catedrala arhiepiscopală a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.
Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creştinilor ortodocşi pe care o numim în cântările Bisericii sărbătoare a sărbătorilor. (Sursa: arhiram.ro)