Sfântul Iulian din Tars va fi serbat la Iaşi

Parohia „Sfântul Iulian din Tars“ din Campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu“ din Iaşi, ce aparţine de Protopopiatul 2 Iaşi, îşi serbează ocrotitorul duminică, 21 iunie 2020.

Mâine, 20 iunie, de la ora 17:00, slujba Vecerniei unită cu Litia va fi oficiată de un sobor de preoţi. În ziua pomenirii Sfântului Iulian din Tars, duminică, 21 iunie, de la ora 8:00, se va oficia Utrenia, iar de la ora 9:30 se va sluji Acatistul Sfântului Mare Mucenic Iulian din Tars. Programul liturgic va continua cu Sfânta Liturghie, urmată de Parastasul pentru toţi ctitorii, donatorii, miluitorii, profesorii şi studenţii plecaţi la Domnul. „Credincioşii care vor participa la slujbele închinate hramului vor avea posibilitatea să se închine la racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Iulian din Tars, adus de la Mănăstirea Velas din Ioannina – Grecia pe 16 martie 2013”, a menţionat la Radio TRINITAS al Patriarhiei Române părintele paroh Florin Chirilă.

Parohia „Sfântul Iulian din Tars“ a fost înființată în anul 2001, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Pe 15 martie 2004, a fost numit paroh preotul Florin Chirilă. Pe 16 martie 2004, au început lucrările la paraclisul parohiei, astfel că pe 28 aprilie s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie, iar pe 20 iunie a fost sfinţit. Lăcaşul de cult din zid, în stil moldovenesc, a fost ridicat începând cu anul 2004, prin strădania părintelui paroh Florin Chirilă, cu sprijinul ctitorilor. Acesta a fost sfinţit în luna octombrie 2018 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

De la același autor

Ultimele din categorie