Sfințire de casă socială la Parohia Schitu Duca

26 Septembrie 2022 19:43 Arhiepiscopia Iaşilor

Sâmbătă, 24 Septembrie 2022, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Schitu Duca, Protopopiatul Iași III, a avut loc sfințirea casei sociale a parohiei. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Casa socială a fost zidită și acoperită de părintele Constantin Dumbravă, lucrările fiind continuate începând cu luna iulie 2021, sub coordonarea preotului paroh Pădure Dan. În această perioadă așezământul a fost extins prin construirea a două terase, două băi și a unui birou parohial, au fost realizate finisajele și a fost utilat și mobilat cu toate cele de trebuință.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, împreună cu Părintele protopop Mihail Roșu și un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit Sfânta Liturghie, la care au participat peste o sută de credincioși.

La sfârșitul slujbei, Părintele Dan Pădure a primit rangul de iconom stavrofor. De asemenea, primarul Grigore Corciovă, doamnele preotese Andreea Pădure și Doina Dumbravă, Consiliului parohial și cei care au sprijinit lucrările de ridicare a casei sociale, au primit distincții de vrednicie.

În continuare a fost oficiată o slujbă de pomenire a părintelui Constantin Dumbravă la mormântul acestuia, apoi a urmat slujba de sfințire a casei sociale.

Ultimele din categorie