Sinaxa educațională: Generația digitală față în față cu dascălii săi
Sinaxa educațională, o comunitate a profesorilor care integrează valorile religioase creștin-ortodoxe și formarea caracterului moral al elevilor în procesul de învățare, vă invită, în perioada 18 – 20 octombrie, la Mănăstirea Oașa din județul Alba, la întâlnirea de toamnă cu tema Generația digitală față în față cu dascălii săi.
Programul evenimentului va începe vineri, 18 octombrie, când participanții sunt așteptați la mănăstire. Sâmbătă, 19 octombrie, aceștia vor participa la Sfânta Liturghie, vor avea un atelier educațional de la ora 11:00, iar de la ora 14:00 vor avea ocazia să se întâlnească cu Prof. Univ. Dr. Adrian Opre, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din Cluj, care ne va invita la o reflexie și o dezbatere.
Întâlnirea Sinaxei educaționale se va încheia duminică, 20 octombrie, după Sfânta Liturghie.
Profesori de care generația digitală are nevoie, aici sunteți? Da, e vorba de generația legată ombilical de internet, care folosește Tik Tok ca motor de căutare, se plictisește repede, nu stă prea bine cu atenția, doarme puțin ca să nu rateze ce-i pe rețele și confundă ceea ce știe cu ceea ce poate căuta pe web. Dar și generația care are o poftă nebună de nou, face multitasking, poate trece ușor de la o sarcină la alta, e creativă și de neîntrecut în abilitatea de a căuta. Vă invităm să vă adaptați discursul educațional prin înțelegerea modului în care gândesc și acționeză elevii de azi, într-un eveniment intitulat „Generația digitală față în față cu dascălii săi”, organizat de comunitatea profesorilor „Sinaxa Educaționala”, la Mănăstirea Oașa, județul Alba, în perioada 18-20 octombrie. Vom fi ghidați de prof. univ. dr. Adrian Opre, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității „Babeș‑Bolyai” din Cluj. Conferința nu pretinde să facă minuni, dar promite să învețe profii clasici să rămână relevanți pentru elevii lor digitali, așa încât să nu devină „note de subsol la softurile pe care le utilizează”. Domnul Adrian Opre este profesor universitar la Departamentul de Psihologie și decan al Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității „Babeș‑Bolyai” din Cluj‑Napoca, titular al cursurilor „Psihologie cognitivă” „Consiliere psihologică: programe de intervenție cognitiv‑comportamentală”, „Coping religios în consilierea psihologică”, „Personalitatea: diagnoza și intervenție” și președintele Asociației de Științe Cognitive din Romania. Este psiholog principal și supervizor în consiliere și psihoterapie cognitiv-comportamentală. În ultimii 20 ani, preocupările sale s-au focalizat, prioritar, asupra proiectării programelor de dezvoltare a competențelor socio-emoționale și morale la copii și adolescenți, respectiv cele de formare profesională a cadrelor didactice, consilierilor școlari și a preoților.
Este membru al unor asociații științifice și profesionale naționale și internaționale și director sau coordonator al mai multor proiecte/granturi naționale și internaționale de cercetare științifică și dezvoltare.
La întâlnire sunt așteptați toți cei implicați în sistemul de învățământ: educatori, învățători, profesori pentru învățământul primar, profesori, psihologi, consilieri școlari, sau cei interesați de tema evenimentului. Cazarea și masa sunt oferite gratuit de Mănăstirea Oașa.
Pentru înscrieri: https://linktr.ee/sinaxaeducationala
Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1061047911610292/?active_tab=discussion