Slujbă arhierească la Parohia „Sfântul Dimitrie” din Boroșoaia

29 Iunie 2022 07:39 Arhiepiscopia Iaşilor

În a doua duminică după Rusalii, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” Botoșoaia, comuna Plugari, județul Iași.

Credincioșii veniți în număr mare la Sfânta Liturghie l-au întâmpinat pe ierarh ca la o mare sărbătoare. Întrucât ultima vizită a unui ierarh în această comunitate a fost acum 23 de ani, emoția și bucuria credincioșilor a fost pe măsura evenimentului.

Răspunsurile de la strană au fost date de un grup psaltic format din studenți de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași.

În timpul chinonicului creștinii s-au bucurat de cântările bisericești oferite de Corul de copii din Parohia Borosoaia, coordonați de preoteasq Ramona Lungu.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți atât credincioși din parohie, cât și din comunitățile vecine, cei pregătiți împărtășindu-se la vremea cuvenită cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nichifor a evidențiat importanța cinstirii Sfinților Români și urmării lor ca modele de viețuire creștină. De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că „Sfințenia începe atunci când omul se hotărăște  să lucreze cu Dumnezeu și să-și pună toată credința în Dumnezeu și să iasă din duhul acestei lumi”.

La finalul slujbei, toți cei prezenți au primit pachete care conțineau tradiționalele sarmale cu pește, pregătite cu multă măiestrie de Comitetul Parohial. Bucuria a fost deplină deoarece în duminică după-amiaza, Dumnezeu a binecuvântat satul Boroșoaia, în vreme de secetă, cu o ploaie liniștită.

Ultimele din categorie