Slujbă arhierească la Schitul Marginea din judeţul Suceava
Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit astăzi Sfânta Liturghie în Biserica „Naşterea Maicii Domnului“ a Schitului Marginea, care aparţine de Mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava.
Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit astăzi Sfânta Liturghie în Biserica „Naşterea Maicii Domnului“ a Schitului Marginea, care aparţine de Mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava. Din soborul de preoţi a mai făcut parte şi arhim. Damaschin Luchian de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. La slujbă au asistat numeroşi credincioşi, dar şi obştea maicilor din această aşezare. „În Vieţile Sfinţilor întâlnim cuvinte de învăţătură care arată că postul, rugăciunea şi nevoinţa duhovnicească sunt bune. La toate acestea, pentru a avea o plinătate, trebuie adăugată milostenia, care este deosebit de importantă. Pe icoanele de pe catapeteasma bisericilor noastre sunt reprezentaţi Mântuitorul Hristos, Maica Domnului şi sfinţii. Aproape la toate bisericile, în partea stângă vedem icoana Sfântului Nicolae pentru că a fost un om milostiv. De aceea, poporul nostru drept-credincios a înţeles ce înseamnă milostenia“, a explicat IPS Pimen. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a citit la final o rugăciune de dezlegare pentru toţi cei prezenţi.
Schitul Marginea se află în localitatea Marginea, comuna Marginea, din judeţul Suceava, la cinci kilometri de Mănăstirea Suceviţa. Aici se poate ajunge de pe drumul naţional 17 A care leagă oraşul Rădăuţi de municipiul Câmpulung Moldovenesc. Construcţia schitului a început în anul 1994, fiind ridicată o biserică din lemn care a ars într-un incendiu în anul 2001. Apoi au fost demarate lucrările la un alt lăcaş de cult din zid, fiind refăcută şi vechea biserică. În urma unei decizii a Centrului eparhial Suceava, schitul de maici de la Marginea se află sub directa ascultare a arhimandritului Nectarie Clinci, stareţul Mănăstirii Sihăstria Putnei. (C. Ciofu)