Slujbă arhierească și sfințire de cruce la Biserica studenților din „Tudor Vladimirescu”

22 Decembrie 2019 09:58 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Ieșeni și studenți au participat în această duminică, 22 decembrie 2019, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, la Biserica „Sfântul Iulian din Tars” din cartierul ieșean Tudor Vladimirescu. De asemenea, ierarhul a hirotonit un diacon și a sfințit un monument sub formă de cruce ridicat la împlinirea a 30 de ani de la căderea regimului comunist.

Comunitatea studențească din campusul universitar „Tudor Vladimirescu” s-a rugat în Duminica dinaintea Nașterii Domnului dimpreună cu PS Calinic Botoșăneanul, care a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi. Alături de ierarh au mai slujit părintele Florin Chirilă, parohul Bisericii „Sfântul Iulian din Tars”, dar și preoții slujitori ai bisericii. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de teologi.

La momentul rânduit, PS Episcop Calinic a citit rugăciunea cea mare de dezlegare, iar clericii au înălțat rugăciuni pentru odihna sufletelor românilor care au participat la Revoluția din 1989 și au trecut la cele veșnice. De asemenea, tânărul teolog Ștefan Cenușă a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Sârbi, Protopopiatul Târgu Neamț, județul Neamț.

La final, Părintele Episcop Calinic Botoșăneanul a rostit un cuvânt de învățătură și a binecuvântat comunitatea parohială. De asemenea, ierarhul a săvârșit slujba Parastasului pentru sufletele celor trecuți la Domnul în Decembrie ’89, dar și o slujbă de sfințire pentru crucea-monument, ridicată în cinstea eroilor căzuți acum 30 de ani în timpul Revoluției Române.

De la același autor

Ultimele din categorie