Slujbă misionară în Parohia Unguroaia, Protopopiatul Botoşani

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani a organizat duminică, 12 mai 2019, o întâlnire duhovnicească în Parohia cu hramurile „Sfinții Arhangheli” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva” - Unguroaia, comuna Cristești, Protopopiatul Botoșani, păstorită de preotul Marcel Asmarandei.

Aici s-a săvârşit Paraclisul Maicii Domnului, în prezenţa creștinilor și alături de corul Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”. S-a prezentat un buchet de cântări în cinstea Învierii Domnului, s-a evocat satul românesc, s-au interpretat cântări patriotice, precum și cântări închinate mamelor creștine. Într-adevăr o comunitate mică, situată în mijlocul unui câmp, cu 17 familii ortodoxe, și o biserică ridicată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cu ajutorul acordat de Sfânta Mitropolie. Tot aici, locuiesc 36 de familii aparținând cultului penticostal, care au casă de adunare în apropierea bisericii. Prin bunăvoința, dragostea și implicarea celor 120 de persoane de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, s-au deplasat cu 22 de mașini și au pregătit peste 200 de porții pentru o agapă frățească care a încheiat slujba misionară. Astfel s-a oferit posibilitatea tuturor celor prezenți, ca prin dialog să se cunoască reciproc, să-și spună păsurile, să se lege prietenii și să se găsească modalități de într-ajutorare, pentru a da un imbold creștinilor din această parohie. De asemenea s-a oferit părintelui paroh 300 de lei pentru activități misionare desfășurate în parohie.

În cuvântul de mulțumire, părintele paroh Marcel Asmarandei și-a exprimat bucuria și mulțumirea, mărturisind că biserica parohială este plină numai la tabăra de vară și la slujba misionară. Apoi a continuat: „În această sfântă duminică închinată femeilor mironosițe, ne-am bucurat să avem în mijlocul nostru corul misionar și creștinii de la Parohia «Sfântul Ioan Botezatorul» din municipiul Botoșani. Au fost clipe de adâncă rugăciune și aleasă bucurie pentru noi, menite să întărească credința și nădejdea în Domnul nostru Iisus Hristos”. "În Anul omagial al satului românesc, ne-am propus să desfășurăm activități misionare în parohiile din satele Protopopiatului Botoșani, care se confruntă cu multe lipsuri și care au nevoie de într-ajutorare frățească, pentru a încuraja credința, viața duhovnicească și starea materială, prin comuniune și dăruire față de cei în suferință. Luându-ne după cuvântul psalmistului: „Iată acum ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună!” (Ps. 132, 1), am înțeles că numai într-un mod concret putem fi alături și încuraja pe cei din satul românesc, care, în ciuda lipsurilor și necazurilor, să fie îmbărbătați și ajutați să asigure și să continue viața comunității, cu toate valorile ei, și să i se dea dimensiune existențială și duhovnicească. Printre aceste localități s-a numărat și Parohia Unguroaia", a spus pr. Petru Fercal, misionar protopopesc. 

De la același autor

Ultimele din categorie