Slujbă pentru eroii neamului la Biserica Martirilor din Suceava cu ocazia Centenarului Tratatului de la Trianon

Parohia „Nașterea Maicii Domnului” de lângă Tribunalul Suceava va oficia joi, 4 iunie 2020, de la ora 10.00, o slujbă religioasă prin care se va marca centenarul Conferinței de la Trianon, când s-a consfințit Marele Act al Unirii. Slujba va avea loc în aer liber, la Turnul Marii Uniri, realizat de arhitectul Doru Olaş și ridicat în memoria eroilor români care au înfăptuit Marea Unire. Construcția a început în 2018.

Preotul Viorel Vârlan, parohul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, a explicat: „Ne-am dorit ca pe 31 mai 2020 să organizăm un mare eveniment, cu paradă militară, să sfințim Turnul Unirii, care are trei fațete, care reprezintă Sfânta Treime și cele trei provincii românești: Moldova, Transilvania şi Ţara Românească, într-o simbioză a unui neam care s-a născut creștin, care și-a dus crucea cu demnitate. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la încheierea tratatelor prin care România a fost recunoscută ca România Întregită”.

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul Suceava, cunoscută și sub denumirea de Biserica Martirilor „In Memoriam”, este un lăcaș de cult ortodox, edificiu construit în perioada 1996-2004, dedicat memoriei celor care s-au jertfit și au murit în închisorile comuniste.

Ultimele din categorie