Slujbe arhiereşti ale Preasfinţitului Părinte Ignatie

4 Ianuarie 2020 13:10 Constantin Ciofu Episcopia Huşilor

În Duminica după Nașterea Domnului (n.r. duminică, 29 decembrie 2019), Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bilbor, județul Harghita.

În Duminica după Nașterea Domnului (n.r. duminică, 29 decembrie 2019), Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bilbor, județul Harghita. Din soborul slujitorilor a făcut parte și părintele Dumitru Apostol, protopopul Protoieriei Călimani. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre gestul criminal al regelui Irod de a ucide toți pruncii din Betleem, în încercarea de a-L omorî pe Hristos. După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a oficiat Taina Sfântului Botez pentru trei prunci din localitate. Preasfinția Sa a explicat celor prezenți, printr-o cateheză baptismală, semnificațiile principalelor acte din cadrul slujbei precum și rolul Sfintelor Taine ale Botezului, Mirungerii și Euharistiei în viața omului.

În noaptea trecerii dintre ani (2019-2020), de la ora 00:00, Episcopul Huşilor a săvârşit, la Catedrala Episcopală din Huși, slujba de Te Deum pentru Anul Nou. Alături de Preasfinţia Sa s-au aflat slujitorii catedralei, precum şi numeroşi credincioşi. După cum menţionează site-ul Eparhiei Huşilor, în cuvântul adresat celor prezenţi, ierarhul a vorbit despre faptul că ar trebui să percepem timpul vieţii noastre ca dar al lui Dumnezeu.

În prima zi a anului 2020, miercuri, 1 ianuarie, PS Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Huşi. În omilia rostită, Preasfinţia Sa a vorbit despre semnificaţia numelui Mântuitorului şi a arătat că rostirea Rugăciunii lui Iisus - "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!" - Îl face prezent pe Hristos în viaţa creştinului. PS Ignatie a insistat asupra faptului că rostirea Rugăciunii lui Iisus aduce echilibru între minte şi inimă. În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul Huşilor l-a hirotonit întru diacon pe teologul Iurie Leva, administrator în cadrul Centrului eparhial Huşi, pe seama Catedralei Episcopale din Huşi.

Citește alte articole despre: slujbă, slujire, Huși, credinţa, episcop

De la același autor

Ultimele din categorie