Slujbe arhierești la Centrul eparhial Huși

10 Aprilie 2020 12:05 Constantin Ciofu Episcopia Huşilor

Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat în zilele de 6, respectiv 8 aprilie 2020, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în Paraclisul Episcopal din Huşi.

În după-amiaza zilei de luni, 6 aprilie 2020, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite în Paraclisul Episcopal din Huşi. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre modul în care fiecare poate să dobândească liniştea sufletească şi pacea cu sine şi cu cei din jur. De asemenea, a arătat că o formă de manifestare foarte comună a mândriei, în viaţa cotidiană, este distanţarea, din răutate, faţă de cei dragi: „Ca o culme a tot ceea ce poate să însemne mândria în viaţa noastră, ajungem să urâm cu foarte mare uşurinţă, să evităm persoanele pe care noi nu le putem simpatiza şi cu care nu putem relaţiona în niciun fel. Prima formă de protest, care este un semn al mândriei, mai ales în familie, este că nu mâncăm împreună. Masa este, prin excelenţă, expresia comuniunii. Nu poţi să stai la masă cu vrăjmaşul tău. Dacă eşti un om mândru, prima măsură pe care o iei, gândindu-te că îl pedepseşti pe cel de lângă tine, este să nu mănânci împreună cu el, să îl ignori cu desăvârşire. Lucrul acesta se întâmplă, cu o oarecare frecvenţă, în viaţa de familie. Dacă cei doi soţi se ceartă, nu vor avea puterea să mănânce împreună, să stea împreună. Distanţarea aceasta, din răutate, ne face foarte urâţi la suflet”.

În după-amiaza zilei de miercuri, 8 aprilie 2020, Preasfințitul Ignatie a slujit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în Paraclisul Episcopal din Huși. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat importanța numelor pe care le purtăm, iar apoi a explicat cuvintele Înțeleptului Solomon: "Un nume bun este mai de preţ decât bogăţia; cinstea este mai preţioasă decât argintul şi decât aurul" (Pilde 22, 1), parte a lecturilor biblice din Liturghia Darurilor mai înainte sfințite.

Citește alte articole despre: slujire, credinţa, PS Ignatie, Huși

De la același autor

Ultimele din categorie