Slujire arhierească și vizită pastorală în Parohia Chișcăreni și filia Sat Nou

1 Mai 2021 12:29 Arhiepiscopia Iaşilor

Credincioșii Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Chișcăreni și a filiei „Sfântul Apostol Andrei” - Sat Nou din județul Botoșani au trăit alese clipe de înălțare duhovnicescă în Săptămâna Patimilor. Marți seară, a poposit în mijlocul comunității parohiale din Chișcăreni Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, care a slujit slujba Deniei. A fost prima slujire a Episcopului vicar al Arhiepiscopiei Iașilor în Protopopiatul Săveni.

Enoriașii și copiii din Chișcăreni și Sat Nou l-au întâmpinat cu bucurie pe ierarh, care a slujit slujba Deniei din Sfânta și Marea Miercuri. La momentul potrivit din slujbă, Preasfințitul Părinte Nichifor a ținut un cuvânt de învătătură, în care a evidențiat jertfa lui Iisus Hristos pentru oameni și a subliniat că duhul sfințeniei este accesibil oricărui om ce dorește o relație vie și lucrătoare cu Dumnezeu. În încheiere, preotul paroh Vasile Viorel Florea a mulțumit ierarhului pentru mângâierea sufletească ce a adus-o comunității parohiale, oferindu-i acestuia în dar o candelă pentru pentru a aduce lumină rugăciunii.

Ziua s-a încheiat cu o vizită pastorală a Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșănenaul, care a vizitat muzeul parohial din Chișcăreni, în care se află copia sabiei Sfântului Ștefan cel Mare, precum și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Sat Nou. Vizita pastorală a fost efectuată pedestru, ierarhul parcurgînd mai bine de trei kilometri.

„În duhul binecuvântării arhierești a rânduit Bunul Dumnezeu ca să fie înmulțită și milostenia, așa că mai multe familii nevoiașe din parohie și nu numai au primit în dar pentru masa de Paște câte un miel, cozonaci și prăjituri. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate aceste daruri minunate, precum și Preasfințitului Părinte Nichifor, care a binevoit să slujească împreună cu noi. Nădăjduim să înmulțim rugăciunea și milostenia, convinși fiind că Hristos, Bunul Dumnezeu, în Sfânta Liturghie din zi de dumninică și sărbătoare se află pe Sfânta Masă în altar, iar în celelalte zile la casa sărmanului”, a subliniat pr. paroh Vasile Viorel Florea.

Ultimele din categorie