Cea mai mare mişcare pro viaţă din lume, la Iaşi

26 Septembrie 2017 19:38 Social
 

Cea mai mare mişcare pro viaţă la nivel mondial, campania 40 DE ZILE PENTRU VIAŢĂ, reîncepe în data de 27 septembrie în Iaşi. Creştinii ieşeni se vor uni din nou în post, rugăciune şi veghe paşnică pentru încetarea avorturilor. Campania se va desfăşura pe Bulevardul  Ştefan cel  Mare şi Sfânt (la Cub), în perioada 27 septembrie-5 noiembrie.

„Îi aşteptăm în stradă pe toţi cei care preţuiesc viaţa, care doresc să combată orice urmă de violenţă şi de nedreptate şi pentru care demnitatea umană are o valoare nemăsurată“, a declarat Raluca Cocuţ, coordonatorul local al campaniei. Evenimentul de lansare a campaniei are loc astăzi, 26 septembrie, începând cu ora 20:00, în Sala Vega, din incinta Hotelului Unirea (Piaţa Unirii, nr. 5).

Prima ediţie a campaniei în oraşul Iaşi a avut loc în primăvara acestui an, iar răspunsurile primite din partea comunităţii au fost pozitive. „Au venit şi oameni din împrejurimi ca să participe la campanie şi am avut participanţi chiar şi din Republica Moldova. Aproape 400 de voluntari au pus suflet în această iniţiativă în lunile martie şi aprilie“, a mai spus Raluca. Şi de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe paşnică în rugăciune, desfăşurată în spaţiul public. Toţi participanţii la veghea paşnică vor fi rugaţi să semneze o declaraţie de pace, angajându-se să se comporte în permanenţă ca nişte adevăraţi ambasadori ai lui Hristos.

Campania 40 DE ZILE PENTRU VIAŢĂ nu este o campanie agresivă şi nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenţei în stradă este de a oferi sprijin şi alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog şi comuniune. În perioada 27 septembrie - 5 noiembrie vor fi puse la dispoziţie, 12 ore/zi (7:00-19:00), pancarte cu mesaje pro viaţă, materiale informative şi îndrumare către modalităţile de intervenţie pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate. Ajutorul pe care organizatorii de la Iaşi îl pun la dispoziţie constă în consultaţii şi ecografii gratuite în cadrul Policlinicii „Providenţa“, consiliere psihologică, pre- şi postnatală, maternală şi juridică pentru mame şi ajutor financiar pentru femeile care sunt constrânse să avorteze din considerente financiare.

Iniţiativa 40 DE ZILE PENTRU VIAŢĂ, aflată la a doua ediţie în Iaşi, vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare şi la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani. În ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortaţi în România depăşeşte numărul populaţiei ţării, fapt care poziţionează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi. În anul 2014, numai în judeţul Iaşi au fost avortaţi peste 2.000 de copii.

Concomitent, gazde ale campaniei 40 DE ZILE PENTRU VIAŢĂ din această toamnă mai sunt oraşele Cluj şi Gherla. La nivel mondial, campania se desfăşoară încă din 2004, începând din Texas şi astăzi numărând 575 de oraşe în peste 40 de ţări. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 12.000 de vieţi, iar numărul avorturilor pe plan local a scăzut - chiar şi cu 28%.

Ultimele din categorie