Pune capăt fumatului, nu vieții!

23 Mai 2017 11:09 Nicoleta Bunduc Social
 

Pentru a marca Ziua Mondială Antifumat de pe 31 mai, Policlinica Providența le oferă persoanelor fumătoare posibilitatea de a-și testa capacitatea pulmonară și de a pune pe primul loc sănătatea lor.

Intitulată „Pune capăt fumatului, nu vieții!”campania se desfășoară în perioada 6-16 iunie 2017, cu programare prealabilă, în limita locurilor disponibile.

Astfel, pacienții vor beneficia de o spirometrie în mod gratuit, iar în cazul în care sunt necesare investigații amănunțite, vor putea opta pentru un pachet special, ce include o consultație la dr. Lucian Enache, medic specialist Pneumoftiziologie, și o radiografie, la prețul de 100 de lei.

Nedureroasă, spirometria reprezintă cea mai importantă examinare funcțională prin care se măsoară cantitatea de aer pe care o persoană o poate inspira sau expira într-un anumit interval de timp.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, șase milioane de oameni mor în fiecare an în lume, din cauza fumatului. Mai multe detalii despre felul în care fumatul dăunează organismului puteți găsi în articolul realizat de dr. Lucian Enache, aici.

Statisticile arată că și natura moare, în fiecare an fiind utilizate 4,3 milioane de hectare de pământ pentru cultivarea tabacului, rezultând până la 4% din despădurirea globală.

Persoanele care doresc să beneficieze de campania Policlinicii Providența sunt rugate să se programeze la unul dintre numerele de telefon 0232215940, 0729292897 sau prin e-mail, la adresa: programari.policlinica@providentamedical.ro.

De la același autor

Ultimele din categorie