Prețul energiei electrice nu se va scumpi de la 1 ianuarie

21 Decembrie 2013 00:19 Oana Hîncu Social

Vineri, în ședința de lucru, Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis menținerea tarifelor reglementate aplicate clienților casnici și a celor asimilați, care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate, se menționează într-un comunicat de presă al ANRE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Decizia a fost luată pe baza rezultatelor analizei efectuate conform prevederilor Metodologiei de stabilire a prețurilor și tarifelor la clienții finali care nu uzează de dreptul de eligibilitate, aprobată prin Ordinul ANRE nr. 82/20.11.2013, metodologie care asigura cadrul legislativ secundar de calculare a prețurilor și tarifelor practicate de furnizorii de ultimă instanță (FUI) către clienții finali care nu au uzat de dreptul de eligibilitate", se mai arată în comunicatul de presă.

Având în vedere prevederile Metodologiei de stabilire a prețurilor pentru energia electrică vândută de producători pe bază de contracte reglementate și a cantităților de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanță aprobată prin Ordinul ANRE nr. 83/2013, "necesarul de consum pe contracte reglementate va fi achiziționat de la SC Hidroelectrica SA și SN Nuclearelectrica SA, astfel încât să se asigure prețuri rezonabile la energia electrică vândută clienților casnici", se arată în sursa citată.

Astfel, chiar dacă unele componente ale prețului vor fi majorate, populația va primi mai multă energie ieftină hidro și nucleară, astfel încât prețul final să rămână același.

Citește alte articole despre: preț, energie electrică, Hidroelectrica, Nuclearelectrica

De la același autor

Ultimele din categorie