Societatea Bibliștilor Ortodocşi Români s-a întrunit la Iași

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași are loc în perioada 14-15 mai a.c., întâlnirea Societății Bibliștilor Ortodocși Români, eveniment aflat la a III-a ediție. Întâlnirea de anul acesta are ca temă „Natura Sfintei Scripturi: Autoritate. Inspirație. Canon”.

Timp de două zile, peste 20 de profesori de teologie din cuprinsul Patriarhiei Române vor susține comunicări și prelegeri în mai multe sesiuni de lcuru, abordând diferite subiecte cu privire la tematica de anul acesta. Printre lucrările expuse, vor fi prezentate și referate ce au ca temă „Textul isaianic valorificat în scrierile lucanice și iconografie”, „Canon biblic și rigori postmoderne – adevăr sau provocare?”, „Cititorul Sfintei Scripturi – parte integrantă a cuvântului lui Dumnezeu” dar și „Statutul cărților așa-zis «Anaghinoscomena» în canonul biblic ortodox”.

„Se impune o reanaliză, o reevaluare a studiilor biblice la nivel de școli teologice și în mod special la învățământul teologic superior, și din acest punct de vedere s-a gândit că este bine să existe o asemenea societate. Ea își propune o abordare a Teologiei Biblice, pe cât posibil cu un conținut patristic, și se pune accent pe aceste studii la nivel de ortodoxie.” a relatat părintele Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Iași.

Prima întâlnire a avut loc în anul 2016, la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, eveniment ce a strâns preofesori universitari, conferențiari, cadre didactice și doctoranzi ai disciplinelor Vechiul Testament și Noul Testament. Pentru mai multe detalii cu privire la programul întâlnirii puteți accesa site-ul www.programbiblia.wordpress.com

De la același autor

Ultimele din categorie