SOFR Iaşi alături de proiectul „Cântăm și învățăm pe urmele marilor valori”

23 Februarie 2020 11:52 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 19 - 23 februarie, a avut loc „Masterclass-ul de vioară și pian”. La eveniment s-au alăturat prof. Galina Buinovschi și prof. Larisa Jar de la Liceul de Muzică „C. Porumbescu” din Chișinău, Republica Moldova. În cadrul acestui proiect sunt mai multe activități care se desfășoară pe parcursul întregului an școlar 2019 - 2020.

Prima etapă a programului de perfecționare a început în luna noiembrie la Chișinău și s-a desfășurat sub îndrumarea prof. dr. Ovănescu Pîrvu Elena de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, urmând ca pe parcursul anului de învățământ să fie susținut Concertul Extraordinar care deschide seria cursurilor de vioară și pian. Acest concert a avut loc la Iași, în cea de a doua etapă a programului, în sala „E.Caudella” - Casa Balș în data de 19 februarie 2020. Invitații au fost elevii claselor de vioară și pian ale prof. G.Buinovschi și prof. Larisa Jar.

Și în acest an, programul interpretat de elevii de la Chișinău a fost ca de fiecare dată  excepțional. Concertul a fost deschis de cel mai mic interpret, un elev în vârstă de 4 ani a interpretat la vioară Concertul de Oscar Riding în Si minor, partea întâi. Într-o formă impresionantă, fără nici o greșeală, Cezar Moldovanu a arătat cu demnitate secretele interpretării la vioară, însușite împreună cu prof. Galina Buinovschi, care se dăruiește total în această meserie nobilă. La sala „E. Caudella” au răsunat armonii și interpretări inedite ale compozitorilor Chopin, H. Wieniawski, Beethoven.

 În perioada 20 – 22 februarie 2020 s-a desfășurat la sala Studio de la UNAGE și respectiv sala 38 de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași  „Masterclass-ul de vioară și pian”. Acest program de perfecționare s-a finalizat în ziua de 23 februarie, cu  Gala Concertul participanților, desfășurat în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași.

Delegația elevilor și profesorilor invitați de la Liceul Republican Internat de Muzică „C. Porumbescu” din Chișinău au fost primiți la Iași cu o masă caldă oferită de către Societatea Ortodoxă a Femeilor Române Iași, în sala de oaspeți a Colegiului „Sf. Nicolae”. Coordonatoarea acestui proiectului a fost Nina Munteanu, profesor la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” şi membră SOFR Iași. 

Citește alte articole despre: SOFR, proiect, muzică

Ultimele din categorie