SOFR Iași: „Sărbătorim Crăciunul împreună!”

21 Decembrie 2021 17:26 Arhiepiscopia Iaşilor

Vineri, 17 decembrie, în sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iași, a avut loc cea de a treia ediție a întâlnirii anuale a Societății Ortodoxe a Femeilor Române – Iași, intitulată  „Sărbătorim Crăciunul împreună!”.

Seara a debutat cu o rugăciune de pomenire pentru sufletul prințesei Olga Sturdza, fostă președintă a Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române în perioada 1915-1948.

Invitații evenimentului au fost arhim. Nicodim Petre, consilier eparhial, Angela Olariu, președintă de onoare a SOFR Iași, interpreta de muzică populară Maria Boampă și grupul de copii violoniști „Crescendo” condus de prof. Nina Munteanu de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iași.

Părintele Nicodim Petre a împărtășit cu cei prezenți importanța pomenirii înaintașilor și a vorbit despre Crăciun ca început al mântuirii noastre, în comuniune și cu conștiință duhovnicească.

Ca o îmbinare între rugăciune și tradiție, a urmat un program artistic în care Maria Boampă, cântăreața de 10 ani, a interpretat un frumos colind popular, iar grupul Crescendo a susținut un scurt concert de vioară, adaptat acestei perioade de bucurie.

Dr. Angela Olariu, președinta de onoare a SOFR Iași, a vorbit, din perspectiva etnografică, despre tradițiile de Crăciun în satul românesc.

Seara a continuat cu tradiționala tombolă la care fiecare participantă a primit câte un dar. Revista Societății Ortodoxe a Femeilor Române, sub coordonarea și efortul colegei noastre Gabriela Pipirig, a lansat un nou număr, valoros și concentrat, de mare folos pentru fiecare dintre noi.

Evenimentul a fost moderat de Daniela Naclad, președinta SOFR Iași.

Seara s-a încheiat în glas de colinde, unde Corala SOFR a invitat toți participanții să cânte „O, ce veste minunată!”.

Ultimele din categorie