SOFR Iași a sărbătorit hramul „Bisericii Doamnelor”

19 Ianuarie 2021 14:45 Arhiepiscopia Iaşilor

Societatea Ortodoxă a Femeilor Române Iași a participat zilele acestea la hramul Bisericii „Sfinții Atanasie și Chiril” din Iași.

An de an, sub oblăduirea pr. Dumitru Păduraru, membrele SOFR Iași, cu dragoste și dăruire, participă la organizarea și buna desfășurare a hramului bisericii. Anul acesta, deoarece lăcașul se află în plin proces de consolidare și restaurare, un număr restrâns de doamne au participat la sfintele slujbe. Vecernia, Litia, Utrenia, Acatistul și Sfânta Liturghie au fost săvârșite în paraclisul parohiei, respectând măsurile sanitare.

Biserica „Sfinții Atanasie și Chiril” din Iași se află într-un proces complex de consolidare și restaurare. Pentru ca lucrările să fie finalizate cât mai curând, iar lăcașul să-și recapete frumusețea inițială, apelăm la bunăvoința celor care doresc să ne ajute. Biserica este încadrată ca monument istoric. Ea a fost construită în secolul al XVII-lea. Din anul 1994, odata cu reînființarea Societății Ortodoxe a Femeilor Române Iași, acest sfânt lăcaș a fost încredințat membrelor SOFR, devenind „Biserica Doamnelor”. (Daniela Anchidin, SOFR Iași)

Contul IBAN al Bisericii „Sfinții Atanasie și Chiril” din Iași este următorul:

RO20 CECE ISO1 36RON 0482 784

deschis la CEC BANK Iași

Ultimele din categorie