Sprijin din partea Mănăstirii Hadâmbu pentru o familie din satul Fântânele

26 Ianuarie 2022 20:17 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

O familie din satul Fântânele, comuna Andrieşeni, judeţul Iaşi, va avea o sursă de hrană sigură din primăvara acestui an.

Aceasta după ce Mănăstirea Hadâmbu le-a oferit miercuri, 26 ianuarie 2022, un animal domestic din specia bovinelor. Darul a ajuns la familia Danu în jurul prânzului, când cei patru copii se întorceau de la şcoală. Situaţia grea în care se află această modestă familie din Fântânele a fost semnalată de către profesorul pentru învăţământ primar Ilie Urmă de la Şcoala „Gheorghe Ciobanu” - Andrieşeni.

Astfel, prin grija părintelui stareţ Nicodim Gheorghiţă, bovina a fost cumpărată de la o persoană din satul Bivolari, judeţul Iaşi. Bucuria membrilor familiei Danu nu a putut fi descrisă în cuvinte. Cu toţii au mulţumit pentru gestul măreţ al părintelui stareţ Nicodim, care le va asigura o parte din hrana necesară traiului de zi cu zi. Cu prilejul acestei vizite, Mănăstirea Hadâmbu a dăruit familiei Danu alimente şi dulciuri, iar în perioada următoare cei patru copii vor primi câte o pereche de încălţăminte şi articole de îmbrăcăminte.

„Cu mare bucurie am venit să ajutăm această familie nevoiaşă de care am aflat prin intermediul profesorului Ilie Urmă. Am observat că toţi copiii merg la şcoală şi sunt cuminţi. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să săvârşim această faptă”, s-a exprimat arhimandritul Nicodim Gheorghiţă. Amintim că Mănăstirea Hadâmbu desfăşoară, pe lângă numeroase lucrări la ansamblul monahal din Dealul Mare, apreciate de către pelerinii închinători, o frumoasă activitate filantropică. Multe persoane nevoiaşe primesc alimente şi alte daruri în numele Maicii Domnului şi spre slava lui Dumnezeu. Prin aceste acţiuni, Mănăstirea Hadâmbu îşi doreşte să-i sensibilizeze pe toţi cei ce au inimă mare să nu fie indiferenţi, ci să săvârşească fapta de milostenie după a lor putinţă acolo unde este nevoie.

De la același autor

Ultimele din categorie